PL EN DE FR RU

VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu

Dodano 3 listopada 2013

W dniach 5-6 listopada 2013 roku w Hotelu Sheraton w Warszawie odbędzie się międzynarodowe VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu / Food Market & Retail Forum.

Grupa PTWP SA, wydawca między innymi serwisów portalspozywczy.pl i dlahandlu.pl oraz magazynu Rynek Spożywczy organizują szóstą edycję Forum Rynku Spożywczego i Handlu / Food Market & Retail Forum.

Ramowy program największej tego typu konferencji skierowanej do sektora spożywczego i handlowego obejmuje omówienie sektora spożywczego w polityce krajów UE, przemysłu spożywczego i handlu pod presją globalnych zmian w trendach żywieniowych, biznesu i technologii – innowacji w zarządzaniu przedsiębiorstwem branży FMCG, potencjału i kierunków rozwoju polskich firm rodzinnych, innowacyjność w branży mięsnej, nowe wyzwania w nowych realiach gospodarczych jeśli chodzi o przemysł mleczarski, sposoby ograniczania kosztów w branży spożywczej, możliwe scenariusze rozwoju rynku jeśli chodzi o handel detaliczny i hurtowy w Polsce, forum nowych technologii (e-commerce, płatności bezgotowkowe, technologie mobilne), Multi-channel jako efektywne strategie sieci handlowych na polskim rynku oraz Convenience jako globalny trend w Polsce.

W debatach i dyskusjach wezmą udział właściciele, prezesi oraz dyrektorzy spółek spożywczych, managerowie sieci hurtowych i detalicznych z Polski i zagranicy, szefowie agencji doradczych i przedstawiciele instytucjonalnego otoczenia branży. Na Forum gościć będą również politycy, samorządowcy, przedstawiciele instytucji finansowych i funduszy inwestycyjnych, a także osoby mające realny wpływ na zmiany w branży spożywczej i handlu detalicznym.
Uczestnikiem VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu będzie Bogdan Węgrzynek, Prezes Zarządu Ogólnopolskiego Klastra Innowacyjnych Przedsiębiorstw, bardzo mocno zaangażowany w innowacyjny rozwój polskiej gospodarki.

Zwieńczeniem pierwszego dnia VI Forum Rynku Spożywczego i Handlu będzie uroczysta Gala, obejmująca wręczenie Nagród Rynku Spożywczego i certyfikatów Dobry Produkt – Wybór Ekspertów.

Anna Figiel

Facebook
Newsletter

Newsletter

Wprowadź swój adres email do formularza poniżej i bądź na bieżąco.

Newsletter OKIP